Isigny-Sur-Mer i visita a Normandie caramels

Isigny-sur-Mer és un municipi francès, situat al departament de Calvados i a la regió de Baixa Normandia. Està situat al final de la badia de Veys, un important centre lleter amb una mantega i una crema de llet amb DO i amb una producció important de formatges dels tipus: Mimolette, pont-l'évêque, Camembert, Trésor d'Isigny... Molts d'aquests productes es fabriquen a la cooperativa Isigny Sainte Mère. També és un centre productor d'ostres.


Visita a la fàbrica Caramels d'Isigny
Amb la visita a la fàbrica descobrirem el cicle complet de producció del caramel, des de la barreja de matèries primeres fins a l'envasament de productes acabats... amb una degustació d'alguns dels productes!.


L'empresa va ser fundada el maig de 1994. En els seus inicis, la companyia dóna feina a 5 persones i produeix 50 kg de caramel diari. Avui l'empresa Caramels Isigny està dirigida per Eric PELTIER, dóna feina a vint persones, produeix 300 tones de caramel per any i segueix creixent amb la preservació de l'artesania. 

Caramels Isigny és l'única empresa que posseeix la marca del mateix nom "Caramels Isigny". Utilitza ingredients de la zona: la llet sencera, la mantega i la crema són principalment de la cooperativa Isigny Sainte-Mère. La indústria manufacturera és tradicional: els diversos ingredients s'afegeixen a l'olla de coure, es van agitant i es cuinen. Materials nobles com la mantega o crema DOP (Denominació d'Origen Protegida) s'incorporen al final de la cocció per conservar tot el seu sabor. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada